header

Laskiaispullat itse tehdyllä mantelimassalla

laskiaispullatAinekset:
Laskiaispullat (8 kpl)
2,5 dl kevytmaitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
7 dl vehnäjauhoa
½ dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä

voiteluun 1 kananmuna

pinnalle raesokeria, mantelilastuja tai paiston jälkeen tomusokeria

Väliin:
2 dl kuohukermaa vatkattuna
2 tl sokeria

Mantelimassa
1 dl tomusokeria
1 dl mantelijauhoa
1 ½ rkl vettä
pari tippaa karvasmanteliaromia

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen. Vaivaa taikinaa lisäillen jauhoja. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa hetki.

Anna kohota lämpimässä n. 40 min. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja leivo pullat jauhotetulla pöydällä. Anna kohota vielä pellillä n. 30 min. Voitele munalla ja lisää halutessasi raesokeria.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 12-15 min.

Valmista mantelimassa. Lisää veden joukkoon karvasmanteliaromi sekä lisää mantelijauho sekä tomusokeri. Sekoita ja siirrä jääkaappiin.

Vatkaa kerma ja lisää hieman sokeria joukkoon.

Jäähdytä pullat ja täytä. Ripottele pinnalle tomusokeria sihdin avulla.

Pin It