Ainekset:
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
2 dl vaniljajogurttia
2 munaa
4 dl vehnäjauhoa
1 ¼ dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
n. 250 g mustikoita
Voitele ja jauhota vuoka. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Riko kananmunat kulhoon, lisää jogurtti, sokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Lisää nestemmäisiin aineisiin jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja sooda. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 - 35 minuuttia riippuen vuoan muodosta. Korkea ja kapea vuoka saa paistua kauemmin, kun taas laakealle vuoalle riittää lyhyempi aika.
Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.
Vaahdotta kerma kannellisessa purkissa ravistamalla purkkia noin 2 minuuttia, lisää sokeri.
Lisää kerma ja mustikat kakun päälle.
Jos teet kakkupohjan korkeaan kapeaan vuokaan, leikkaa kakku kahtia ja lisää puolet kermasta väliin, lisää osa mustikoista myös väliin.
HUOM! Kuvan kakku on tehty pieneen 15 cm halkaisijan vuokaan.