Taikina:
100 g voita sulatettuna
1 dl Virginon Rosmariiniöljyä tai 1 dl maustamatonta Virgino-öljyä ja ½ tl kuivattua rosmariinia käsissä murskattuna
3 kananmunaa
2 dl vaniljajogurttia
4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ruokosokeria
2 tl soodaa
½ tl suolaa
1 dl puolukoita
1 dl valkosuklaarouhetta tai -hippuja
Kuorrutus:
200 g valkosuklaata
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virginon Rosmariiniöljyä
Sekoita kosteat ainekset keskenään ja kuiva-aineet keskenään. Yhdistä seokset. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa. Kääntele lopuksi joukkoon puolukat (ne voi ottaa suoraan pakkasesta) sekä valkosuklaa.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kuorruta jäähtynyt kakku.
Paloittele valkosuklaa ja sulata liedellä vesihauteessa, sekoita öljy sulaneen suklaan joukkoon. Valuta kuorrutus kakulle. Koristele kakku puolukoilla, kun kuorrutus on vielä pehmeää ja puolukat tarttuvat siihen.
Koristeluun voit käyttää rosmariinin oksia tai esimerkiksi mintun lehtiä.
Resepti: Aira Kuvaja