Omenapannukakku ja vaniljakastike

Ainekset:
9 dl kevytmaitoa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1,5 tl suolaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
6 kotimaista omenaa kuorineen
3 rkl Virginoa + nokare voita + 3 rkl sokeriaomenapannari

Kaada maito kulhoon. Sekoita kierrevatkaimella joukkoon öljy, suola, sokeri, vaniljasokeri, munat ja lopuksi jauhot desilitra kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna turvota.

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi. Kuumenna pannulla öljy, voi ja sokeri sekoitellen. Kun voi kuplii ja on vaalean kullanruskeaa, lisää omenalohkot ja paahda niitä lastalla käännellen muutama minuutti.

Voit valmistaa pannukakun laidallisella uunipellillä leivinpaperin päällä taikka isossa, öljyllä voidellussa uunivuoassa. Kaada taikina vuokaan ja lisää omenalohkot. Paista pannukakkua uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia. Varmista, että pannukakku on hyytynyt myös keskeltä.

Valmista sillä välin vaniljakastike. Siihen tarvitset:
4 dl maitoa
1 muna
1 rkl perunajauhoa
3 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Sekoita kattilassa kierrevatkaimella kylmä maito, muna ja perunajauho. Siirrä kattila levylle ja kuumenna. Sekoittele koko ajan rauhallisesti pohjaa myöten, kunnes seos kuplahtaa. Älä keitä.

Siirrä kastike kylmävesihauteeseen ja jatka sekoittelua. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja öljy.

Tarjoa kylmä vaniljakastike lämpimän pannukakun kera.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It