Manteli-mansikkakakku

mansikkamantelikakku(n. 8 henkilölle)

Ainekset:
Pohja
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2,5 dl mantelijauhoa
1 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
Vuoan voiteluun Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Koristeluun
tuoreita mansikoita
kourallinen mantelilastuja

Täyte
2 dl kuohu/vispikermaa
200 g turkkilaista jogurttia
Lusikan kärjellinen aitoa vaniljaa/pari tl vaniljasokeria
¼ dl sokeria

Kaada vuokaan Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä. Kääntele niin, että vuoka on kokonaan öljyn peitossa. Kaada ylimääräinen öljy vaikka dl-mittaan talteen.

Riko munat taikinakulhoon, lisää sokeri, vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää nämä munavaahtoon ja sekoita varovasti. Lisää myös raastettu sitruunan kuori sekä öljy.

Sekoita hellävaraisesti taikina sekaisin. Kaada öljytettyyn vuokaan ja paista 175 asteessa 35 min. Kumoa kakku vuoasta pois ja annan jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää turkkilainen jogurtti, vanilja sekä sokeri. Sekoita.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ja anna jäähtyä.

Lisää täyte kakun päälle, koristele mansikoilla sekä ripottele päälle mantelilastut.

Resepti: Ruokamielellä-blogin Mari

Pin It