header

Raparperipiirakka

raparperipiirakka muokattumäärä: uunipellillinen
Pohja:
1 dl Virgino kylmäpuristettua öljyä
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeri
2 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 6 dl raparperipaloja
2 dl sokeria
2 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria

Vaahdota rasvat ja sokeri keskenään. Sen jälkeen sekoita varovasti joukkoon kananmunat. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

Voitele uunipelti ja painele taikina sen pohjalle. Ripottele raparperit taikinan päälle. Sekoita keskenään kermaviili, sokerit ja kananmunat. Kaada seos raparpereiden päälle.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Pin It