header

Rommi-rusinakakku

rummirusinakakkuAinekset:
2 dl rusinoita
1 dl tummaa rommia
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
250 g maitorahkaa
3 munaa
1 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

Kumoa rusinat kulhoon. Lisää rommi ja anna sen imeytyä rusinoihin tunnin ajan. Sekoita välillä.

Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda ja vaniljasokeri.

Sekoita rahka, munat ja sokerit vispilällä öljyyn. Lisää lopuksi kuivat aineet ja rommi-rusinaseos. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

Voitele rengasvuoka. Jauhota mantelijauheella tai korppujauhoilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta lusikalla.

Kypsennä kakut 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla. Paistoaika on noin 1 t 10 minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It