header

Red velvet -kakku

Red velvet SAinekset:
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (sokeritonta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 dl sokeria
3 munaa
3 dl kermaviiliä
1 rkl shamppanjaetikkaa (tai valkoviinietikkaa)
½ tl punaista elintarvikeväriä (jauhetta)

Kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria

Yhdistä kuiva-aineet kulhossa. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, öljy ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen, vatkaa koko ajan. Lisää kermaviili vuorotellen jauhoseoksen kanssa varovasti sekoittaen.

Sekoita elintarvikeväri etikkaan ja värjää taikina sillä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunnin ajan. Varmista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa ja jäähdytä kakku.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Halkaise kakku ja levitä kuorrutusta kakun väliin ja päälle. Koristele kakku esimerkiksi syötävillä kukilla tai sitruunamelissan, mintun tai kanelibasilikan lehdillä.

Pin It