header

Yön yli punaviinissä haudutettu lihapata

lihapataAinekset:
900 g naudanlihaa kuutioina (ulkopaisti/keittoliha tms.)
4 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä (Rosmariini, valkosipuli tai chiliöljy)
3 kourallista tuoreita timjamin oksia
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
10 kokonaista mustapippuria
1 tl suolaa
1 laakerinlehti
2 rkl tomaattipyrettä
1 plo punaviiniä

Laita pannulle Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy sekä timjamin oksat. Lisää lihat ja paista niitä hetki. Lisää punaviini ja anna kiehahtaa.

Siirrä ainekset pannulta uunipataan tai uuninkestävään kattilaan. Lisää pilkottu porkkana, palsternakka, kuutioitu sipuli ja valkosipuli, tomaattipyre sekä mausteet.

Laita pata uuniin hautumaan 100 asteeseen ja anna hautua yön yli.

Tarjoile keitettyjen perunoiden ja vihreän salaatin kera.

Pin It