Tagliatellea (nauhapastaa)
1 litra puhdistettuja ja paloiteltuja herkkutatteja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 pieni sipuli
2 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
noin ¼ tl rouhittua mustapippuria
2 dl kirsikkatomaatteja + 1 rkl Virginoa
tuoretta basilikaa
vihreää salaattia
muutama mansikka
Kuumenna öljy laakealla pannulla. Ruskista öljyssä herkkutatit lastalla käännellen melko nopeasti kuumalla pannulla. Siirrä sienet syrjään ja ruskista pannulla silputtu sipuli alhaisemmalla lämmöllä. Lisää herkkutatit, kerma, suola ja mustapippuri. Kuumenna sekoitellen.
Keitä samaan aikaan pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Hauduta kirsikkatomaatteja Virgino-öljyssä pienemmällä pannulla ja ripota niille hieman suolaa ja pippuria.
Kokoa annokset: Valuta pasta ja jaa lautasille. Lusikoi päälle sienikastiketta ja koristeeksi kuumia tomaatteja. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoa lisukkeena vihreää salaattia ja puolikkaiksi leikattuja tuoreita mansikoita. Tarjoa heti.
Resepti: Aira Kuvaja