header

Porsaan ulkofileepihvit grillissä lisukkeena bataattiranskalaiset

grilliliha
4 annosta
Ainekset:
600 g porsaan ulkofileetä
1 dl makuöljyä (maun mukaan Virginon Chili-, Rosmariini- tai Valkosipuliöljyä)
suolaa, pippuria

Ota lihat huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillaamista. Leikkaa lihaa neljäksi pihviksi ja mausta ne öljyllä, suolalla ja pippurilla. Anna maustua.

Pyyhi tarvittaessa ylimääräinen öljy pihvien päältä ja laita ne kuumalle grilliritilälle tai parilalle. Käännä pihvit, kun niiden yläpintaan alkaa tihkua nestettä ja paistopinta on ruskea.

Sivele pintaan makuöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä. Kun pihvien toiseltakin puolelta alkaa tihkua lihasnestettä, nosta pihvit grillin yläritilälle vetäytymään tai kääri ne folioon.

Grillaamisen sijaan voit myös valmistaa pihvit pannulla, kylmäpuristettu rypsiöljy/makuöljyt sopivat hyvin myös paistamiseen.

Bataattiranskalaiset:
2 keskikokoista bataattia
2 rkl maizenaa
1 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
5 rkl Virgino-rypsiöljyä

Kuori bataatit halutessasi ja leikkaa pitkiksi, noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Pane suikaleet kulhoon, lisää maizena ja mausteet. Sekoita. Kääntele öljy joukkoon.

Levitä suikaleet väljästi leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 min. Käännä lastalla ja jatka kypsentämistä 10 min.

Vinkki! Maustamattoman Virgino-rypsiöljyn lisäksi Chiliöljy sopii hyvin bataattiranskalaisiin.

Pin It