header

Kesäkurpitsalasagne

kesakurpitsalasagne Mlakto-vegetaarinen, laktoositon
4-6 annosta
Ainekset:
2-3 (750 g) kesäkurpitsaa
suolaa, mustapippuria
250 g tuoreita lasagnelevyjä

Kastike:
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
2 rkl rypsiöljyä
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
2 tl Provencen yrttiseosta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
ripaus mustapippuria
10 -15 kivetöntä oliivia viipaloituna
250 g Härkistä

Lisäksi
1 ruukku basilikaa
200-300 g juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja chili, josta siemenet on poistettu. Kuullota sipulisilput ja chili rypsiöljyssä. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää yrttiseos, suola, pippuri ja sokerit. Hauduta 20-30 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa kastikkeeseen Härkis ja viipaloidut oliivit.

Raasta juusto ja silppua basilika. Pane voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä. Annostele päälle ohut kerros kastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta ja silputtua basilikaa. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti: Tiina Rantanen

Pin It