Uunibataatit katkaravuilla ja fetakastikkeella

uunibataattiSAinekset: 
4 kpl bataatteja 
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 

Pese ja halkaise bataatit.

Sivele pintaan Virginoa ja kypsennä 200 asteessa noin 40-50 minuuttia riippuen hieman bataattien koosta ja paksuudesta.

Fetakastike:
200 g creme fraichea
100 g aitoa fetajuustoa
mustapippuria myllystä
½ punasipuli kuutioina

Murenna fetajuusto ja lisää se creme fraichen joukkoon. Lisää punasipulit sekä mustapippuria.

Paistetut katkaravut:
1 pussi pakastekatkarapuja (n.270 g)
3 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä tai Virgino chiliöljyä
1 - 2 kynttä valkosipulia
½ sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa (jos haluat)

Sulata katkaravut esim. jääkaapissa yön yli. Siivilöi neste pois.

Lorauta pannulle Virginoa ja lisää katkaravut. Paista katkarapuja (noin minuutin), että ne vähän napakoituvat . Siirrä katkaravut syrjään.

Laita pannulle öljyä ja lisää valkosipulit. Kypsennä valkosipuleja miedolla lämmöllä, jotta ne eivät pala. Lisää sitruunan mehu joukkoon.

Kaada seos katkarapujen päälle ja sekoita. Lisää mustapippuria myllystä.

Tarjoile kypsät bataatit fetakastikkeen ja katkarapujen kera.

Pin It