Ainekset:
½ dl Virgino Valkosipuliöljyä (tai muuta makuöljyä tai maustamatonta kylmäpuristettua rypsiöljyä)
1 sipuli
3 dl risottoriisiä tai puuroriisiä
muutama kierros mustapippuria myllystä
8 dl kanalientä (kuutiosta, 1 kuutio ja 8 dl vettä)
2 dl kypsää broileria kuutioituna
1 dl pakasteherneitä
2 rkl voita
½ dl parmesaanijuustoraastetta
tuoretta persiljaa, basilikaa tms.
Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja lisää silputtu sipuli. Kuullota hetki. Lisää riisi ja kääntele hetki öljyssä. Lisää kuumaa kanalientä toisesta kattilasta 1 dl kerrallaan, sekoita aina lisäyksen jälkeen.
Kun neste on imeytynyt riisiin, kaada lisää. Lisää broileri ja herneet kypsennyksen loppuvaiheessa. Kun kaikki neste on imeytynyt riisiin, on risotto valmista.
Sekoita vielä joukkoon mustapippuri, voi ja parmesaaniraaste sekä ripota koristeeksi tuoreita yrttejä.
Resepti: Aira Kuvaja