header

Hernerisotto ja haudutettu punasipuli

Hernerisotto:
3 dl risottoriisiä
7 1/2 dl kuumaa kanalientä
1/2 dl Virgino-rypsiöljyä
1 sipuli
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl parmesan-juustoraastetta
200 g herneitä, tuore tai pakaste
mustapippuria

Paista öljyssä sipuli ja kuullota myös riisiä hetki. Lisää kiehuva kanaliemi vähitellen.

Sekoita aina lisäyksen jälkeen ja hauduta niin kauan että neste on imeytynyt ennen kuin kaadat lisää. Mausta ja lisää herneet. Tarkista onko riisi kypsää ja lisää suolaa jos tarpeen.

Haudutettu punasipuli:
4 punasipulia
2 rkl Virgino-rypsiöljyä
2 rkl puolukkaviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
1 tl sokeria
1/2 tl suolaa
1 dl puolukoita, tuore tai pakaste

Leikkaa sipuli silpuksi ja hauduta pehemäksi öljyssä. Lisää muut aineet, sekoita ja laita yön ajaksi jääkaappiin.

Resepti: Heikki Möttönen

Pin It