Kantarellimunakas uunissa

kanttarellit

Ainekset:
6 munaa
2 dl kevytkermaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
3 dl tuoreita, puhdistettuja ja paloitteltuja kantarelleja
1 pieni sipuli
2 tomaattia
1 rkl silputtua persiljaa
1 dl juustoraastetta
maun mukaan suolaa ja pippuria

Paloittelet sienet kylmälle kuivalle pannulle. Kuumenna ja haihduta muodostuva neste pois. Kun kaikki neste on haihtunut, lisää pannulle silputut sipulit, öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pari minuuttia.

Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää kerma ja mausteet.

Voitele halkaisijaltaan noin 26 cm:n uunivuoka rypsiöljyllä.

Kaada munaseos ja sienet vuokaan ja asettele viipaloidut tomaatit munakkaalle. Ripottele vielä juustoraaste pinnalle.

Paista uunissa 200 °C noin 20 minuuttia. Ripottele valmiin ruuan päälle silputtu persilja. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kera, ripota salaatinkastikkeeksi hiukan sitruunamehua ja kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Pin It