header

Hirvenlihapullat ja juuresmuusi

hirvenlihapullatLihapullat:
2 dl smetanaa
1 dl korppujauhoa
1 sipuli
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai rosmariiniöljyä
0,5 rkl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl hienoa merisuolaa
ripaus mustapippuria rouheena
1 kananmuna
400 g hirvenjauhelihaa
150 g porsaanjauhelihaa
öljyä paistamiseen

Ota liha huoneenlämpöön. Sekoita smetana ja korppujauhot. Anna turvota hetken aikaa.

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi. Lisää pannulle hienonnettua timjamia ja mausteet. Anna jäähtyä vähän.

Yhdistä kaikki aineet taikinaksi. Pyörittele pieniä lihapullia ja paista ne öljyssä. Tarjoile juuresmuusin kanssa.

Juuresmuusi:
250 g naurista tai lanttua
3 perunaa, esim. Rosamunda
2 porkkanaa
0,5 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai rosmariiniöljyä
2 dl maitoa
1 tl hunajaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

Kuori ja pilko juurekset sekä perunat lohkoiksi. Keitä suolatussa vedessä kypsiksi noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys haarukalla pistämällä.

Lämmitä maito, öljy sekä hunaja kattilassa. Kaada keitinvesi pois kattilasta. Kaada maitoseos joukkoon ja soseuta muusi tasaiseksi soseuttimen avulla. Mausta valkopippurilla ja suolalla.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It