header

Punajuurilasagne

Soilin punajuurilasagne muokattuAinekset:
200 g lasagnelevyjä

Punajuurikastike:
500 g punajuuria
1 - 2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 punaista chiliä
1 rkl rypsiöljyä
500 g tomaattimurskaa
1/2 tl rouhittua pippuria
1/2 tl suolaa
1/2 tl oreganoa
1/2 tl basilikaa

Juustokastike:
8 - 9 dl kevytmaitoa
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 kasvisliemikuutiota
1/4 - 1/2 raastettua muskottipähkinää
75 g voimakasta juustoraastetta

Kuori ja raasta juurekset, kuori ja pilko sipulit ja hienonna chili. Kuullota pannulla öljyssä ensin sipulit ja lisää sitten muut aineet. Haihduttele hetki, lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.

Valmista juustokastike: Kuumenna 6 dl maitoa. Sekoita vehnäjauhot 1 desilitraan maitoa ja lisää jauhosuurus kuumaan maitoon hyvin sekoittaen. Kypsennä sekoitellen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Lisää liemikuutio ja muskotti sekä lopuksi juustoraaste. Ohenna tarvittaessa maidolla.

Kaada tilkka molempia kastikkeita voidellun vuoan pohjalle ja peitä lasagnelevyillä. Jatka samoin kerroksittain niin, että päällimmäisten levyjen päälle tulee vain juustoraastetta. Paista 180 asteessa 40 - 50 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti: Soili Soisalo, Pohjolan ruokavalio 2015

Pin It