Paistettua kuhaa ja pinaattimuhennosta

paistettu kalaa ja pinaattiAinekset:
600 g kuhafileetä tai muuta tuoretta kalaa fileoituna
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä
½ tl suolaa, mielellään hienokiteistä merisuolaa
valko- tai mustapippuria rouhittuna tai myllystä
½ sitruunan mehu

Pinaattimuhennos:
1 l (250 g) pinaatin lehtiä
1 sipuli
2 rkl Virgino Valkosipuliöljyä
2 dl ruokakermaa
1/2 tl suolaa
ripaus rouhittua musta- tai valkopippuria

Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle öljyä ja halutessasi pieni tilkka voita. Paista kuha rapeaksi paistinpannulla nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista hetki toiseltakin puolelta, jotta pinta saa hieman väriä. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Huuhtele ja kuivaa pinaatit tarvittaessa hyvin. Hienonna ne karkeaksi. Kuullota kuorittu ja hienonnettu sipuli öljyssä korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää pinaatti, anna höyrystyä kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää ruokakerma. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia välillä sekoittaen. Mausta.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It