Ainekset:
1 pieni sipuli
Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen
800 g palsternakkaa
200 g porkkanaa
2 dl kermaa
1 kananmuna
2 rkl tummaa siirappia
1 tl suolaa
½ tl kuivattua inkivääriä
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl valkopippuria
Päälle:
korppujauhoja
Parmesan -juustoa
Vigino kylmäpuristettu rypsiöljy
Kuori ja pilko palsternakat ja porkkanat viipaleiksi. Jätä palsternakat hieman suurremmiksi paloiksi mitä porkkanat, sillä ne kypsyvät porkkanoita nopeammin. Keitä juurekset kypsiksi.
Kuullota sillä aikaa pieni sipuli Virgino kylmäpuristetussa rypsiöljyssä kypsäksi miedolla lämmöllä.
Kaada keitinvedet pois, jätä pieni tilkka vettä juuresten sekaan. Lisää joukkoon kypsät sipulit ja soseuta kaikki sauvasekoittimella soseeksi.
Lisää kerma ja kananmuna, siirappi ja kaikki mausteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada uunivuokaan. Tasoita pinta. Lisää pinnalle korppujauhoja niin että pinta peittyy. Lisää päälle ohut kerros parmesan -juustoa raastettuna sekä loraus Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä.
Kypsennä laatikko 175 asteessa noin 50-60 minuuttia niin että pinta on kauniin ruskea.