header

Punajuurikiusaus

punajuurikiusausAinekset:
5 keitettyä punajuurta
5 isoa perunaa
noin 150 g Aura-juustomurua
3 - 4 dl kuohukermaa
5 rkl Virgino-rypsiöljyä tai Rosmariiniöljyä
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
silputtua tuoretta persiljaa

Leikkaa keitetyt punajuuret suikaleiksi. Kuori ja suikaloi perunat.

Levitä suikaleet öljyllä voideltuun uunivuokaan, sirottele mausteeksi mustapippuria ja kuorittua, silputtua valkoispulia. Ripottele päälle Aura-juusto.

Sekoita loput öljystä kermaan ja valuta nesteeksi kermaa sen verran, että ainekset melkein peittyvät.

Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, tarkista perunoiden kypsyys. Ripota pinnalle tuoretta persiljaa.

Vinkki! Vegaanisen ruuasta saa, kun käyttää kerman sijaan kasvipohjaista kermaa, esimerkiksi soija-, manteli- tai kaurakermaa ja jättää Aura-juuston pois (tällöin ruokaan pitää lisätä suolaa).

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It