Uuniperunaa savukalatäytteellä

uuniperuna ja savukalaAinekset:
8 isoa Rosamunda-perunaa
foliota

Täyte:
200 g lämminsavustettua kirjolohta tai lohta
½ vihreää paprikaa
2 dl kermaviiliä
½ dl sinappikurkkusalaattia
2 rkl hienonnettua tilliä
tilliä hienonnettuna
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua

Pese ja kuivaa perunat. Pistele perunat haarukalla. Lado perunat suoraan uunipellille tai kääri ne folioon. Kypsennä niitä 225 asteessa runsas tunti. Kokeile perunoiden kypsyyttä cocktail-tikulla tai haarukalla ja jatka tarvittaessa kypsennystä. Anna perunoiden levätä hetki ennen tarjoamista.

Valmista sillä aikaa savukalatäyte. Poista kalasta nahka ja tarvittaessa ruodot. Hienonna kala haarukalla ja kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

Vinkki: savukalatäyte sopii myös ruisleivän tai saaristolaisleivän päälle kylmäsavulohiviipaleiden, punasipulin ja tillin kera.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It