Ainekset:
600 g silakkafileitä
½ dl korppujauhoa
1 rkl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä paistamiseen + yrttiseokseen
persiljaa ja tilliä silputtuna
Liemi:
½ dl väkiviinaetikkaa
2 ½ dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 punasipuli viipaleina
7 kokonaista maustepippuria
Tarjoiluun:
suikaloitua purjoa
suikaloitua porkkanaa
Sekoita kattilassa kaikki liemen ainekset ja kiehauta. Jäähdytä liemi. Sekoita korppujauho, vehnäjauho, suola ja pippuri lautasella. Silppua persilja ja tilli ja sekoita silput 4 ruokalusikalliseen rypsiöljyä. Paina aina kaksi silakkafileetä yhteen nahkapuolet ulospäin ja jaa väleihin vihreä yrttiseos. Kääntele silakkapihvit korppujauhoseoksessa.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista silakkapihvit ruskeiksi kummaltakin puolelta. Voit myös käyttää voin ja rypsiöljyn seosta paistamiseen. Lado pihvit vuokaan ja kaada jäähtynyt etikkaliemi niiden päälle. Pane silakkapihvit liemineen
Resepti: Aira Kuvaja