header

Rosolli

reseptit_salaatit_rosolliAinekset: 
4 dl perunaa pieninä kuutioina
4 dl porkkanaa pieninä kuutioina
4 dl punajuurta pieninä kuutioina
1 dl 10 % etikkaa ja 1 dl vettä
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Keitä hyvin pestyt kasvikset kuorineen kukin laji erikseen mielellään jo edellisenä päivänä. Näin ne ehtivät jäähtyä kiinteäksi. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Jätä kasvikset kiinteiksi, sillä ne pehmenevät jäähtymisen aikana. Juuri maasta nostettujen kananmunan kokoisten punajuurienkin keittoaika rosollia varten on noin 10 minuuttia. Kuori jäähtyneet kasvikset ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita ainekset ja ripottele salaatille laimennettua etikkaa maun mukaan. Höystä lopuksi salaatti rypsiöljyllä.

Lämmin rosolli
Keitä ja paloittele rosollin raaka-aineita niin paljon, että voit niitä pikaisesti lämmittää pannulla rypsiöljyssä lisäkkeeksi mille tahansa ruoalle. Mausta kasvikset etikalla, suolalla ja hunajalla. Paistoksen maku muuttuu olennaisesti, jos paistolämpö nostetaan lopussa kuumaksi. Samalla kun kasvikset saavat väriä, hunaja alkaa karamellisoitua.

Lämmin rosolli on suomalainen versio pyttipannusta. Hapankerma ja leipä sopivat lisäkkeeksi.

Vinkki! Rosolli sopii myös arkeen. Arkiversio ei kaipaa seurakseen kermavaahtoa, vaan rosolli saa makunsa etikasta ja rypsiöljystä.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It