Ainekset:
180 g salaattijuustokuutioita tai fetajuustoa
250 g vesimelonia (kuoret leikattu pois)
½ kerää tai ruukkua vihreää salaattia
½ dl kurpitsansiemeniä
muutama oksa tuoretta timjamia
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl samppanjaviinietikkaa, limeviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
½ tl rouhittua mustapippuria
Leikkaa feta ja viipaloitu vesimeloni tasakokoisiksi kuutioiksi, tai käytä salaattijuustokuutioita.
Revi salaatti ja asettele pediksi isolle tarjoilulautaselle tai pienemmille annoslautasille. Asettele feta- ja melonikuutiot ruudukoksi.
Valuta salaatille öljyä ja viinietikkaa ja ripottele kurpitsansiemeniä ja pippuria. Koristele salaatti tai annokset timjamin oksilla.
Vinkki! Pienet ruudukkosalaatit leipälautasilla ovat hauska alkuruoka aterialle. Tottakai aineksista voi tehdä myös tavanomaisen salaatin kulhoon.
Resepti: Aira Kuvaja