(0,5 l purkkiin)
6-7 dl mietoja, paloiteltuja metsäsieniä tai tummia herkkusieniä
suolaa
1 punasipuli (tai ½ isosta)
2 valkosipulinkynttä
8 kokonaista maustepippuria
6 kokonaista mustapippuria
2 laakerinlehteä
½ tl sokeria
persiljaa tai lehtipersiljaa
Liemi:
1,5 dl valkoista balsamietikkaa
1,5 dl kylmäpuristettua Virgino rypsiöljyä
Pilko sienet ja kypsennä pannulla niin, että sienistä irtoava neste haihtuu. Lisää ripaus suolaa.
Leikkaa sipulit viipaleiksi ja valkosipulit kuutioiksi. Kuumenna pannulla.
Murskaa pippureita kevyesti. Lisää sienet, sipulit ja mausteet kerroksittain puhtaaseen purkkiin. Sekoita.
Sekoita etikka ja öljy keskenään ja kaada purkkiin.
Tarkista, että liemi peittää ainekset. Siirrä jääkaappiin ja anna sienten marinoitua jääkaapissa 3–4 päivää. Kääntele purkkia välillä, jotta kaikki ainekset marinoituvat tasaisesti.
Tarjoile lisukkeena tai leivän päällä.