Kanasalaatti paahdetuilla viinirypäleillä

kanasalaattiSAinekset:
1 kerä vihreää salaattia
300 g raakaa tai grillattua broileria (paistileikettä tai rintapaloja)
1 syöntikypsä avocado
2 tl sitruunamehua
tuoretta timjamia
200 g punaisia viinirypäleitä
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä tai Virgino Rosmariiniöljyä
½ dl saksanpähkinöitä
1 rkl balsamicoa
suolaa (esimerkiksi hienoa merisuolaa)
mustapippuria
sokeria

Jos käytät raakaa broileria, ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Paista kuumalla pannulla Virginossa 2,5 minuuttia molemmin puolin. Mausta ripauksella suolaa, mustapippuria ja sokeria ja kääri folioon. Anna jälkikypsyä folion sisällä 10 - 15 minuuttia. Viipaloi broileri.

Halkaise avocado. Poista kivi. Leikkaa hedelmäliha ensin viipaleiksi ja koverra se sitten kuoresta ruokalusikan avulla. Levitä avocadolle sitruunamehua ettei se tummu.

Laita viinirypäleet oksineen uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele ne runsaalla öljyllä pullasudin tai grillisudin avulla. Ripota viinirypäleille hieman suolaa ja mustapippuria sekä tuoreen timjamin lehtiä. Paahda uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja irrottele viinirypäleet kannoistaan.

Huuhtele ja revi vihreä salaatti. Kokoa salaatti vadille tai kulhoon ja tarjoa heti.

Pin It