Lämmin peruna-ruusukaalisalaatti

perunaruusukaalisalaatAinekset: 
700 g perunoita 
200 g ruusukaaleja 
6 rkl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy (4 rkl perunoiden joukkoon, 2 rkl ruusukaalien joukkoon) 
0,5 tl suolaa 
mustapippuria myllystä 
½ purkkia kikherneitä valutettuna 
1 rasia kirsikkatomaatteja 
50 g pinaatin tai rucolan lehtiä 
muutama kourallinen hienoksi silputtua persiljaa 

Kastike:
0,75 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
sitruunan kuorta raastettuna
1/2 sitruunan mehu
2 rkl sinappia
1 rkl hunajaa
½-1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Pilko perunat uunipellille reilun kokoisiksi paloiksi. Lisää joukkoon öljy, suola ja mustapippuri, sekoita. Paahda uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Puolita ruusukaalit ja sekoita nämä öljyssä. Lisää ruusukaalit uunipellille perunoiden paiston loppuvaiheessa. Paahda kasviksia noin 5 minuuttia uunissa.

Sekoita sillä aikaa kastikeainekset kulhossa.

Nosta pelti uunista ja lisää perunoiden ja ruusukaalien joukkoon loput salaattiainekset. Tarjoile salaatti lämpimänä kastikkeen kera.

Pin It