Meksikolainen Härkissalaatti

MeksikolainenHarkissalaatti Mneljälle
kasvis, maidoton, laktoositon, munaton
Ainekset:
1 pkt (250 g) Härkistä
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl rypsiöljyä
1 pussi taco-mausteseosta

Salaattikastike:
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lisäksi
1 pussi (80 g ) salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia
10-15 kirsikkatomaattia tai 2-3 tomaattia
2 syöntikypsää avokadoa
kourallinen BBQ-maustettuja nacholastuja

Tee salaattipohja. Sekoita keskenään rypsiöljy ja balsamico, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä yhdelle laakealla vadille tai neljälle annoslautaselle.

Puolita kirsikkatomaatit tai kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.

Viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää Härkis pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen.

Jaa seos salaattipedille ja koristele nacholastuilla. Tarjoa heti.

Resepti: Tiina Rantanen

Pin It