Ainekset:
1 kerä tai ruukku vihreää salaattia
150 g prosciuttoa tai muuta ilmakuivattua kinkkua
100 g pieniä mozzarella-juustopalloja
2 dl tuoreita mansikoita tai viikunoita
1 dl tuoreita taateleita
4 rkl Virginon makuöljyä (Chili, Valkosipuli tai Rosmariini) tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
½ sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
oreganoa tai muita tuoreita yrttejä
Revi salaatti kulhoon. Taittele prosciuttoviipaleista ”ruusukkeita” ja asettele salaatille, samoin mozzarellapallot.
Halkaise mansikat tai viikunat ja lisää. Halkaise taatelit ja poista kivet, asettele salaatille.
Sekoita öljy, sitruunamehu ja mustapippuri ja valuuta salaatille. Koristele tuoreilla yrteillä.
Resepti: Aira Kuvaja