Ainekset:
4 - 6 keitettyä perunaa kuutioina
2 dl sipulisilppua
Öljykastike:
0,5 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä tai Virgino mausteöljyä (chili, valkosipuli, rosmariini)
1 rkl viinietikka
0,5 tl juoksevaa hunajaa
ripaus suolaa ja pippuria myllystä
Keitä perunat kuorineen edellisenä päivänä. Jäähdytä perunat jääkaappikylmiksi. Tällöin perunat on helppo kuoria.
Pilko kuoritut kylmät perunat kuutioiksi. Pilko sipuli.
Jos et pidä raa’an sipulin mausta, pehmennä sipulikuutioita kuulottamalla niitä hetken pannulla. Sekoita ainekset.
Tee salaattikastike. Sekoita kastike ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.
Kylmä keitetty peruna on todettu vatsaystävälliseksi raaka-aineeksi. Kun perunasalaatin maustaa kylmäpuristetulla rypsiöljypohjaisella kastikkeella, saadaan ravitseva ateria.