Perunasalaatti öljykastikkeella

perunasalaattiJ3Ainekset: 
4 - 6 keitettyä perunaa kuutioina 
2 dl sipulisilppua 

Öljykastike: 
0,5 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä tai Virgino mausteöljyä (chili, valkosipuli, rosmariini) 
1 rkl viinietikka 
0,5 tl juoksevaa hunajaa 
ripaus suolaa ja pippuria myllystä 

Keitä perunat kuorineen edellisenä päivänä. Jäähdytä perunat jääkaappikylmiksi. Tällöin perunat on helppo kuoria.

Pilko kuoritut kylmät perunat kuutioiksi. Pilko sipuli.

Jos et pidä raa’an sipulin mausta, pehmennä sipulikuutioita kuulottamalla niitä hetken pannulla. Sekoita ainekset.

Tee salaattikastike. Sekoita kastike ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.

Kylmä keitetty peruna on todettu vatsaystävälliseksi raaka-aineeksi. Kun perunasalaatin maustaa kylmäpuristetulla rypsiöljypohjaisella kastikkeella, saadaan ravitseva ateria.

Pin It