header

Yrttipatonki

reseptit_jalkiruoat_yrttipatonkiAinekset:
2 1/2 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
5–6 dl sämpyläjauhoja
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1–2 dl yrttitahnaa
voiteluun 1 muna

Lämmitä vesi hieman kättä kuumemmaksi. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin. Vaivaa vesi ja jauhot taikinaksi. Kaada öljy ja jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan nousta liinan alla 20 minuuttia.

Kauli taikinasta puoli senttiä paksu taikinalaatta leivinpaperille. Levitä 1–2 desiä yrttitahnaa laatalle ja kääri se rullalle. Nosta rulla leivinpaperin päälle pellille. Anna rullan nousta liinan alla puoli tuntia. Voitele se munalla ja ripottele puurohiutaleita leivän pintaan.

Paista 20 minuuttia 200 asteen lämmössä. Rullaleipä on parhaimmillaan lämpimänä. Paista loppu munamassa pannulla tilkassa rypsiöljyä ja nauti patongin kanssa.

Resepti: keittiömestari Jaakko Kolmonen

Pin It