Suolaiset leivonnaiset

Omena-pekonipizza

pekoniomenapizzaTaikina:
2 dl kädenlämpöistä tai hieman lämpimämpää vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täytteet:
2 suomalaista punaposkista omenaa
½ dl vaahterasiirappia (tai juoksevaa hunajaa)
200 g mozzarellaraastetta
100 g sinihomejuustoa
5 viipaletta pekonia
tuoretta basilikaa

Lue lisää...

pekoniomenapizzaTaikina:
2 dl kädenlämpöistä tai hieman lämpimämpää vettä
5 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
½ tl suolaa
4 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä

Täytteet:
2 suomalaista punaposkista omenaa
½ dl vaahterasiirappia (tai juoksevaa hunajaa)
200 g mozzarellaraastetta
100 g sinihomejuustoa
5 viipaletta pekonia
tuoretta basilikaa

Näkkileipä

näkkäriAinekset: 
50 g pala hiivaa 
1 dl vettä 
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 
1/2 tl hienokiteistä merisuolaa 
1 rkl unikonsiemeniä 
2,5 dl ruisjauhoja 
1/2 dl vehnäjauhoja 

Lue lisää...

näkkäriAinekset: 
50 g pala hiivaa 
1 dl vettä 
1/2 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 
1/2 tl hienokiteistä merisuolaa 
1 rkl unikonsiemeniä 
2,5 dl ruisjauhoja 
1/2 dl vehnäjauhoja 

Brokkoliini-fetapiirakka

brokkoliinipiirakkaRahka-voitaikina 
100 g voita 
3 dl vehnäjauhoja 
1 dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 
200 g maitorahka 
½ - 1 tl suolaa 

Lue lisää...

brokkoliinipiirakkaRahka-voitaikina 
100 g voita 
3 dl vehnäjauhoja 
1 dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy 
200 g maitorahka 
½ - 1 tl suolaa 

Yön yli porkkanasämpylät

sämpylätAinekset: 
5 dl vettä 
25 g hiivaa 
1 tl suolaa 
1 porkkana raastettuna 
0,5 dl Virgino rypsiöljyä 
1 dl ruisjauhoja 
1 dl grahamjauhoja 
7,5 dl vehnäjauhoja 

Lue lisää...

sämpylätAinekset: 
5 dl vettä 
25 g hiivaa 
1 tl suolaa 
1 porkkana raastettuna 
0,5 dl Virgino rypsiöljyä 
1 dl ruisjauhoja 
1 dl grahamjauhoja 
7,5 dl vehnäjauhoja 

Kaurasydämet

kaurasydammet(1 pellillinen) 
Ainekset: 
2,5 dl kaurajuomaa 
25 g tuorehiivaa (1/2 palaa) 
1 tl hienoa merisuolaa 
1 rkl juoksevaa hunajaa 
6,5 dl kaurainen sämpyläjauhoseosta 
1 dl kauraleseitä 
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä 

Lue lisää...

kaurasydammet(1 pellillinen) 
Ainekset: 
2,5 dl kaurajuomaa 
25 g tuorehiivaa (1/2 palaa) 
1 tl hienoa merisuolaa 
1 rkl juoksevaa hunajaa 
6,5 dl kaurainen sämpyläjauhoseosta 
1 dl kauraleseitä 
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä