Kanttarellipiirakka karamellisoidulla sipulilla

kanttarellipiirakkaSAinekset: 

Pohja 
2 dl grahamjauhoja 
2 dl vehnäjauhoja 
1 tl suolaa 
1 tl leivinjauhetta 
1 dl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä 
1 dl vettä 

Sipulit
2 isoa sipulia
3-4 rkl Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä
½ tl sokeria
1 tl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa

Muut täytteet
200 g kanttarelleja
kourallinen tuoreen salvian lehtiä
Virgino kylmäpuristettua rypsiöljyä paistamiseen
1 prk (2 dl) kermaa
2 munaa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
kourallinen juustoraastetta

Pilko sipulit suikaleiksi ja lisää öljyn kanssa pannulle. Kuullota kevyesti pannulla, lisää sokeri ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

Kun sipuli alkaa karamellisoitua, paista vielä hetki ja anna sipulien saada vielä lisää väriä. Lisää etikka ja paista hetki, jotta etikka haihtuu. Lisää ripaus suolaa.

Valmista pohja, sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Siirrä jääkaappiin.

Kuumenna kanttarellit pannulla niin, että sienistä irtova neste haihtuu. Lisää sitten öljyä ja paista kanttarellit sekä salvian lehdet öljyssä.

Lisää taikina öljyttyyn vuokaan tai käytä leivinpaperia vuuan päällä.

Lisää piirakkapohjan päälle kanttarellit. Lisää suolalla ja pippurilla maustettu muna-kermaseos. Ripottele piirakan päälle vielä kourallinen juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-40 min.

Pin It