header

Kaurainen peltileipä

peltileipäAinekset:
6 dl sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita tai leikattua kauraa
4,5 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl Virgino-rypsiöljyä
25 g tuorehiivaa
1 rkl sokeria tai hunajaa
1,5 tl suolaa
1 kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, sokeri ja muna. Sekoita jauhot ja hiutaleet joukkoon vähitellen. Sekoita hyvin.

Peitä taikina liinalla ja anna kohota puoli tuntia vedottomassa paikassa (itse kohotan taikinat usein mikroaaltouunissa, mikron ovi vain kiinni niin ei varmasti vedä).

Peitä laidallinen uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Tasoita taikina pellille käsin, käytä jauhoja apuna. Leikkaa leipä ruuduiksi terävällä veitsellä. Anna leivän kohota liinalla peitettynä vielä 15 minuuttia. Voit halutessasi ripotella päälle rouheita, siemeniä tai hiutaleita. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Jäähdytä leipä ritilällä liinalla peitettynä.

Vinkki: tee leivän kanssa terveellistä kevytvoita.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It