Valkosipulisämpylät

1509 Valkosipulisampylat SmallAinekset:
5 dl luonnonjogurttia
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
5–6 dl vehnäjauhoja
½ dl kylmäpuristettua Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virginoa
(2 valkosipulinkynttä murskattuna, jos käytät maustamatonta öljyä)

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon tuorehiiva. Lisää mausteet. Alusta jauhoja joukkoon vähitellen, niin että saat kiinteän taikinan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.

Pyörittele taikina sämpylöiksi ja anna sämpylöiden kohota leivinpaperilla uunipellin päällä, liinalla peitettynä vielä 15 minuuttia. Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It