Ainekset:
1 pyöreä piirastaikina suolaiseen leivontaan (pakaste)
160 g säilöttyä kanafileetä
1 kesäsipuli varsineen
3 rkl Virgino Valkosipuliöljyä tai maustamatonta Virgino-rypsiöljyä
2 kananmunaa
2,5 dl pippurikermaa tai Mustapekka-kermaa
2 dl mustaleimaemmental-raastetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl currya
1 tl Provencen yrttejä
2 tl hunajaa
1 punainen tai oranssi paprika
tuoretta persiljaa ja basilikaa
Sulata taikina ja painele öljytyn piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Silppua sipuli varsineen ja kuullota pannulla öljyssä pari minuuttia.
Valuta ja kuutioi kanafilee, lisää täytteeseen. Lisää munat, kerma ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi.
Levitä täyte piiraspohjalle.
Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota. Viipaloi paprika ja asettele viipaleet piiraan päälle.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30–35 min.
Ripota piiraalle silputtuja tuoreita yrttejä.
Resepti: Aira Kuvaja