header

Itseleivotut croissantit

croissantti35 kpl
Ainekset:
5 dl maitoa
½ dl sokeria
1 ½ tl suolaa
1 pala hiivaa (50 g)
1 ½ l erikoisvehnäjauhoja (vajaa kilon paketti)
2 munaa
1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
200 g voita
voiteluun: munaa

Sekoita kylmään maitoon sokeri, suola ja murennettu hiiva. Lisää noin litran verran jauhoja ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää kananmunat sekä loput jauhot ja öljy. Alusta kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä liinalla ja anna taikinan levätä 20 minuuttia.

Kauli levännyt taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin 1,5 cm:n levyksi leivinpaperin päälle. Vedä jääkaappikylmästä voista lastuja juustohöylällä taikinalevylle kerroksittain niin että voilastut peittävät puolet taikinalevystä. Taita toinen puoli päälle ja kauli taikinalevy kevyesti. Taita levy kolmin kerroin ja anna levätä 20 minuuttia liinan alla. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taittele jälleen kolmin kerroin. Anna levätä ja kauli taikina samoin vielä pari kertaa.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli osat ohueksi suoralaiteen muotoiseksi levyksi. Leikkaa levy pitkittäin kahteen osaan ja leikkaa kaitaleet kolmioksi. Rullaa kolmiot sarviksi leveämmästä päästä aloittaen. Toimi toisen taikinapalan kanssa samoin. Siirrä sarvet leivinpaperoiduille pelleille, peitä ja kohota. Voitele sarvet rikkivispatulla kananmunalla. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Resepti: Aira Kuvaja

Pin It