Ainekset:
1 kpl piirakkataikina suolaiselle piirakalle (pakaste)
3 rkl Virgino Rosmariiniöljyä tai maustamatonta Virgino-öljyä
1 punasipuli
1/3 tl rosmariinia
1/3 tl timjamia
1/3 tl rouhittua mustapippuria
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
50 g sinihomejuustomurua
2 dl etikkapunajuurta viipaleina
1 dl cheddar- tai mozzarellajuustoraastetta
koristeeksi rouhittua saksanpähkinää ja tuoreita yrttejä
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Öljyä piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua öljyssä kuumalla pannulla pari minuuttia. Lisää joukkoon kermaviili, kevyesti vatkatut munat, sinihomejuustomuru ja mausteet. Sekoita ja levitä täyte piiraspohjalle.
Valuta etikkapunajuuret ja asettele viipaleet kauniisti piirakalle. Ripota päälle juustoraaste.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Kypsymisen loppuvaiheessa voit ripotella pinnalle rouhittua saksanpähkinää niin että se paahtuu uunissa hieman. Koristele piirakka tuoreilla yrteillä ja tarjoa punaviinin tai iltateen kera.
Resepti: Aira Kuvaja