Taikina:
1,5 dl lämmintä vettä
½ tl suolaa
2 tl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
3 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
Täytteet:
1 – 2 isoa, kiinteää perunaa
3 rkl pestokastiketta (valmista kastiketta tai itse tehtyä)
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1 iso burrata tai mozzarella (noin 125 g)
Salaatti pizzan päälle:
4 dl tuoretta rucolaa
½ sitruunan mehu
1/3 tl kuminaa
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 rkl pinjansiemeniä
Mittaa kulhoon kädenlämpöistä hieman lämpimämpi vesi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista ja sekoita taikinaan vispilällä. Lisää jauhoja vähitellen, ensin vispilällä, sitten puuhaarukalla tai kauhalla sekoittaen. Lisää öljy ja alusta taikina käsin tasaiseksi. Anna kohota vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.
Kauli taikina leivinpaperille soikeaksi tai pyöreäksi ohueksi levyksi. Sivele taikinalevylle pestoa maun mukaan.
Pese perunat hyvin juuriharjalla, älä kuori. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja asettele pizzalle. Sivele perunoiden pintaan öljyä (esimerkiksi pullasuti tai grillisuti sopii hyvin tähän) ja ripottele niille kevyesti suolaa sekä pippuria.
Käännä pizzalle hiukan reunoja ja nipistele reunat kiinni. Paista pizzaa uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile pizzaa uunissa – se on valmista, kun taikinareunat ja perunaviipaleet ovat saaneet kullanruskeaa väriä.
Valuta juusto ja revi siitä paloja pizzan päälle heti sen tultua uunista, näin juusto pehmenee ja osittain sulaa pizzan päälle.
Sekoita kulhossa rucola, öljy, hiukan käsissä murennettu kumina, sitruunamehu ja pinjansiemenet. Levitä seos pizzalle ja tarjoa heti.