Rahka-voitaikina
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy
200 g maitorahka
½ - 1 tl suolaa
Täyte:
200 g brokkoliineja /tai tavallista parsakaalia
Virgino kylmäpuristettu rypsiöljy paistamiseen
150 g aitoa fetajuustoa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
ripaus mustapippuria
½ rasia kirsikkatomaatteja
Paloittele voi, lisää 3 dl vehnäjauhoja ja suola. Nypi murumaiseksi seokseksi.
Lisää 1 dl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä sekä 200 g maitorahkaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se voidellun, jauhotetun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Voit käyttää myös leivinpaperia vuoan päällä ja painella taikinan sen päälle.
Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Paloittele brokkoliinit hieman pienemmiksi ja freesaa ne Virgino kylmäpuristetussa rypsiöljyssä kevyesti.
Murenna fetajuusto kulhoon, lisää kerma ja munat. Sekoita tasaiseksi.
Lisää paistetut brokkoliinit piirakkataikinan päälle vuokaan. Kaada fetajuusto-kerma-munaseos päälle ja levitä tasaiseksi. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää ne piirakan päälle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.