Maukas ja terveellinen välipala, joka kulkee helposti mukana.
noin 16 patukkaa
Ainekset:
10 dl kauraa
2,5 dl rouhittua mantelia
Rouhi kokonaisia manteleita kevyesti veitsellä.
1,5 dl hunajaa
0,7 dl Virgino öljyä
3 rkl maapähkinävoita
1 tl aitoa vaniljaa
1/2 tl suolaa
2,5 dl kuivattuja puolukoita
Yhdistä kattilaan Virgino öljy, hunaja, suola, maapähkinävoi ja vanilja. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki ainesosat ovat sulaneet yhteen. Nosta kattila liedeltä.
Sekoita kaura, mantelit ja puolukat kulhossa. Lisää kulhoon hunaja sekoitus. Sekoita kunnes kaikki raaka-aineet ovat sekoittuneet tasaisesti.
Kaada mysli massa pieneen uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paina massaa kevyesti, jotta patukoista tulee riittävän tiiviitä. Patukkojen paksuus tulisi olla noin 2 cm.
Laita uunivuoka pakkaseen kovettumaan (noin 2 tuntia) ja leikkaa sitten haluamaasi patukoiksi.
Säilytä jääkaapissa kannellisessa rasiassa.
Resepti: Lotten Lindborg-Suhonen