header

Virginoa kertaa kuusi! - Virginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari

maria waltariVirginon reseptikilpailun voittaja Maria Waltari kokkaa kuudelle lapselleen terveellistä, täysipainoista ruokaa.

Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii niin kasvissosekeittoon, erilaisiin salaatteihin kuin porkkanasämpylöiden taikinaan.

Waltarin perhe asuu Turussa Kakskerran saaressa upeiden, luonnonkauniiden maisemien keskellä. Maria ylläpitää terveyttään liikkumalla paljon sekä valmistamalla ruokaa itse alusta alkaen, puhtaista ja hyvistä raaka-aineista.
– Käytän eineksiä mahdollisimman vähän. Koska meitä on monta, teen ruokaa kerralla isoja satseja. Osan voi syödä seuraavana päivänä tai pakastaa.
– 16-vuotias tyttäreni on kasvissyöjä. Sitäkin kautta olen entistä enemmän tullut kiinnittäneeksi huomiota siihen, että ruoka olisi mahdollisimman täysipainoista. Kasvavien lasten ja nuorten on tärkeää saada kaikki elimistön tarvitsemat ravintoaineet. Haluan antaa lapsilleni parasta, hän painottaa.

Kasvikset pitävät tiellä

Maria ei itsekkään juuri syö punaista lihaa, vaan suosii kasviksia, kanaa ja kalaa. – Jos on kiire, laitan kasvispastaa. Siitä meillä tykkäävät kaikki! Pastaan tulee parsakaalin nuppuja, Ricotta-juustoa ja rypsiöljyä. Toinen suosikki on tomaattinen, Bouillabasse-tyyppinen kalakeitto. Maria suosii kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä sen terveellisyyden vuoksi.
– Myös pehmeästä kasvissosekeitosta pitävät lapsetkin. Sinne rypsiöljy sopii erinomaisesti, samoin keiton kanssa tarjottavien tuoreiden porkkanasämpylöiden taikinaan, hän hymyilee.

maria_waltari2Öljyssä paistettu juusto vie kielen

Virginon reseptikilpailuun Maria osallistui Halloumi-juustosalaatin ohjeella. Kylmäpuristetussa rypsiöljyssä paistetusta juustosta tulee todella herkullista.
– Voisin elää salaateilla! Kauppoihin on tullut paljon uudenlaisia salaatteja ja vihanneksia. Esimerkiksi vuonankaali on tosi terveellistä, siinä on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, Maria vinkkaa.
– Hedelmiä meillä syödään paljon, lapset tykkäävät niistä ihan älyttömästi. Olen myös oikein opetellut juomaan vettä, se virkistää ja puhdistaa elimistöä
– ja on ilmaista! Olemme Suomessa onnellisessa asemassa, kun hanasta saa puhdasta vettä, Maria muistuttaa.
– Karkit ovat heikkouteni. Jos olen allapäin, tulee helposti ostettua pussillinen irtokarkkia tai salmiakkia, hän tunnustaa.
– Mutta saahan heikkouksia ollakin. Ei kannata olla liian kurinalainen. Herkkupäivänä pitää voida herkutella!

Kunto piirtyi kartalle

Maria liikkuu päivittäin koiriensa kanssa luonnossa, juoksee, tekee pyöräilylenkkejä Kakskerran järven ympäri sekä joogaa. Reseptikilpailusta hän voitti kuntokartoitusvuorokauden Kisakallion urheiluopistossa Lohjalla. Maria osallistui kartoitukseen ystävänsä kanssa toukokuussa.
– Paikka oli ihana, siellä oli todella viihtyisää ja hyvin hoidettua. Kuntokartoitukseen osallistui tosi mukava porukka, meillä oli hyvä fiilis ja tekemisen meininki!
– Ilokseni sain kuulla, että kuntoni on hyvä. Kuntotesti oli erinomainen, mutta etenkin sen jälkeinen palautekeskustelu oli ihan ehdoton. Sain tietoa, mihin suuntaan mennä harjoittelussa ja mitä puolia kannattaa kehittää. Se kannusti kovasti eteenpäin!

Katso Halloumijuustosalaatin resepti

 

Pin It

Lisää hyvää rasvaa ja laihdu! - Ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia

kategoriassa Ajankohtaista

Moni laihduttaja on tottunut välttelemään rasvaa, koska se sisältää paljon energiaa. Hyviin tuloksiin voi kuitenkin…

Rypsirouhe olisi erinomainen kasviproteiinin lähde

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsistä saadaan kylmäpuristamalla terveellistä, maukasta ja luonnonmukaista öljyä. Mutta siitä olisi mahdollisuus valmistaa ruuanlaittoon paljon…

Terveellinen ruoka antaa potkua

kategoriassa Ajankohtaista

”Ruuanlaitto ja leipominen on ollut minulle mieleistä puuhaa lapsesta saakka, kotitaloudestakin tuli yläasteella kiitettäviä arvosanoja.…