header

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.

Virgino on yhdessä muutaman muun suomalaisen elintarvikealan yrityksen kanssa mukana MTT:n tutkimusprojektissa, jonka tarkoitus on selvittää ruuan elinkaarivaikutusta. Tavoitteena on löytää vankkoja faktoja Suomessa tuotetun ja valmistetun ruuan ympäristöystävällisyydestä sekä hyvistä vaikutuksista ravitsemukseen ja terveyteen.

MTT:n Kestävä Biotalous -yksikön ja suomalaisten elintarviketuottajien yhteishankkeen nimenä on "Kohti kestäviä kulutusvalintoja”. Tutkimuksessa tehdään mukaan valittujen tuotteiden elinkaariarviointi (LCA) ja tutkitaan erityisesti ilmastovaikutusta. Ympäristönäkökulmaa täydennetään pellon maaperävaikutuksella, jonka mittaamista hankkeessa kehitetään. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on kytkeä ravitsemusnäkökulma elinkaariarviointiin. Lisäksi kartoitetaan tuotteiden ympäristövaikutuksia ja ravitsemusta koskevaa kuluttajainformaatiota ja kehitetään sitä yleisellä tasolla.

Virgino on mukana hankkeessa kahdella tuotteella: luomurypsiöljyllä ja tavanomaisesti viljellyllä rypsiöljyllä. Elinkaariarviointeja varten Virginon sopimusviljelijöiltä kysytään tietoja rypsinviljelystä ja viljelykierrosta. Näitä tietoja ovat mm. käytetyt lannoitteet, sadon määrä ja energian käyttö viljelyssä sekä sadon käsittelyssä.

Pin It

Rypsiöljy täydellinen hyvän rasvan lähde - Dosentti Ursula Schwab

kategoriassa Ajankohtaista

Rasvaviidakossa suunnistavaa kuluttajaa helpottaa selkeä nyrkkisääntö: valinnoissa kannattaa suosia kalaa ja juoksevia öljyjä. Erityisesti kotimaisessa…

Tomaatit suojaavat niin syövältä kuin sydänkohtauksiltakin

kategoriassa Ajankohtaista

– rypsiöljyssä kuumentaminen edistää lykopeenin imeytymistä. Kotimaisten tomaattien kausi on nyt parhaimmillaan. Jotta tomaattien terveysvaikutuksista…

Omega-3 voi parantaa lasten unta

kategoriassa Ajankohtaista

Omega-3-sarjan rasvahappojen vaikutuksesta aivojen toimintaan, mielialaan ja muistiin on keskusteltu pitkään. Nyt Oxfordin yliopistossa tehdystä…