header

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.

Virgino on yhdessä muutaman muun suomalaisen elintarvikealan yrityksen kanssa mukana MTT:n tutkimusprojektissa, jonka tarkoitus on selvittää ruuan elinkaarivaikutusta. Tavoitteena on löytää vankkoja faktoja Suomessa tuotetun ja valmistetun ruuan ympäristöystävällisyydestä sekä hyvistä vaikutuksista ravitsemukseen ja terveyteen.

MTT:n Kestävä Biotalous -yksikön ja suomalaisten elintarviketuottajien yhteishankkeen nimenä on "Kohti kestäviä kulutusvalintoja”. Tutkimuksessa tehdään mukaan valittujen tuotteiden elinkaariarviointi (LCA) ja tutkitaan erityisesti ilmastovaikutusta. Ympäristönäkökulmaa täydennetään pellon maaperävaikutuksella, jonka mittaamista hankkeessa kehitetään. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on kytkeä ravitsemusnäkökulma elinkaariarviointiin. Lisäksi kartoitetaan tuotteiden ympäristövaikutuksia ja ravitsemusta koskevaa kuluttajainformaatiota ja kehitetään sitä yleisellä tasolla.

Virgino on mukana hankkeessa kahdella tuotteella: luomurypsiöljyllä ja tavanomaisesti viljellyllä rypsiöljyllä. Elinkaariarviointeja varten Virginon sopimusviljelijöiltä kysytään tietoja rypsinviljelystä ja viljelykierrosta. Näitä tietoja ovat mm. käytetyt lannoitteet, sadon määrä ja energian käyttö viljelyssä sekä sadon käsittelyssä.

Pin It

Hyviä rasvoja kalasta ja rypsiöljystä

kategoriassa Ajankohtaista

Voi Hyvin -lehdessä 3/2017 on artikkeli ”Näin valitset hyvät kalat”.Jutun ravitsemusasiantuntijana haastatellaan ravitsemusterapian professori Ursula…

Rypsiöljyllä tutkitusti terveysvaikutuksia

kategoriassa Ajankohtaista

Rypsiöljyä saadaan rypsin siemenistä puristamalla. Sitä voi käyttää monipuolisesti ja sen rasvahappokoostumus on erittäin terveellinen,…

Koululaisille vain parasta

kategoriassa Ajankohtaista

Anne Jahkonen työskentelee Riihimäellä Pohjolanrinteen koulun keittiössä. Riihimäellä kouluruokaan panostetaan, ja mahdollisuuksien mukaan tarjotaan suomalaista…