header

MTT:llä uusi hanke rypsiöljyn ympäristö- ja ravitsemusvaikutuksista

Meillä Suomessa on erinomaisia ruoka-aineita, osaavia ja vastuuntuntoisia viljelijöitä sekä erinomaisia, laadukkaita ruokia valmistavia yrityksiä.

Virgino on yhdessä muutaman muun suomalaisen elintarvikealan yrityksen kanssa mukana MTT:n tutkimusprojektissa, jonka tarkoitus on selvittää ruuan elinkaarivaikutusta. Tavoitteena on löytää vankkoja faktoja Suomessa tuotetun ja valmistetun ruuan ympäristöystävällisyydestä sekä hyvistä vaikutuksista ravitsemukseen ja terveyteen.

MTT:n Kestävä Biotalous -yksikön ja suomalaisten elintarviketuottajien yhteishankkeen nimenä on "Kohti kestäviä kulutusvalintoja”. Tutkimuksessa tehdään mukaan valittujen tuotteiden elinkaariarviointi (LCA) ja tutkitaan erityisesti ilmastovaikutusta. Ympäristönäkökulmaa täydennetään pellon maaperävaikutuksella, jonka mittaamista hankkeessa kehitetään. Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena on kytkeä ravitsemusnäkökulma elinkaariarviointiin. Lisäksi kartoitetaan tuotteiden ympäristövaikutuksia ja ravitsemusta koskevaa kuluttajainformaatiota ja kehitetään sitä yleisellä tasolla.

Virgino on mukana hankkeessa kahdella tuotteella: luomurypsiöljyllä ja tavanomaisesti viljellyllä rypsiöljyllä. Elinkaariarviointeja varten Virginon sopimusviljelijöiltä kysytään tietoja rypsinviljelystä ja viljelykierrosta. Näitä tietoja ovat mm. käytetyt lannoitteet, sadon määrä ja energian käyttö viljelyssä sekä sadon käsittelyssä.

Pin It

Marjajutska

kategoriassa Blogi

Viime blogista on vierähtänyt jo tovi jos toinenkin. Sinä aikana on tapahtunut paljon sanan varsinaisessa…

Fiiliksiä alpeilta

kategoriassa Blogi

Takana on ensimmäiset viisi päivää leiriä Itävallan Ramsaussa. Taivaalta on tullu vettä, lunta ja räntää,…

Ruokapakki mukaan reissuun

kategoriassa Blogi

Viime kirjoituksen jälkeen on tullut reissattua ihan urakalla. Vuoden alussa kävi kutsu ampumahiihdon maailman cupin…