header

Enemmän kuituja ja omega-3-rasvahappoja - Omega-3-rasvahapot vähentävät diabetesriskiä

Fit-lehti (9/2011) kehottaa syömään enemmän kuituja sekä omega-3-rasvahappoja.

Tuore tutkimus osoittaa, että aikuistyypin diabetesta vastaan voi taistella omega-3-rasvahapoin. Riskiä pienentävät etenkin kasviperäiset rasvahapot. Vuorokausiannos on kuitattu esimerkiksi parilla ruokalusikallisella rypsiöljyä

Runsaasti kuituja syövät naiset puolestaan sairastuvat rintasyöpään tavallista harvemmin. 10 gramman päivittäinen kuitulisäys alensi tuoreessa tutkimuksessa rintasyöpäriskiä 7 prosentilla. Kuitusuositus on vähintään 25 grammaa päivässä, mutta suomalaisnaiset syövät kuitua vain noin 20 grammaa. Kuitua saa mukavasti esimerkiksi ruisleivästä, kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

lähde: Uutispalvelu Duodecim

Pin It

Alkupalat Lapin tyyliin porosta ja graavilohesta

kategoriassa Blogi

Kun pitää tehdä kätevästi iso määrä alkupaloja tai cocktailpaloja, laitan usein lohella tai porolla täytettyjä…

Sienisato jalostuu herkuiksi – kokeile kantarellipizzaa!

kategoriassa Blogi

Sateisella ja viileälläkin kesällä on puolensa – sienisato näyttää erinomaiselta ja kantarelleja on jo löytynyt…

Pienin muutoksin ruokavalio paremmaksi

kategoriassa Ajankohtaista

Syömme merkittävästi terveellisemmin kuin 30 vuotta sitten, mutta silti ravitsemussuositukset toteutuvat vain harvan ruokavaliossa hyvin.…