header

Enemmän kuituja ja omega-3-rasvahappoja - Omega-3-rasvahapot vähentävät diabetesriskiä

Fit-lehti (9/2011) kehottaa syömään enemmän kuituja sekä omega-3-rasvahappoja.

Tuore tutkimus osoittaa, että aikuistyypin diabetesta vastaan voi taistella omega-3-rasvahapoin. Riskiä pienentävät etenkin kasviperäiset rasvahapot. Vuorokausiannos on kuitattu esimerkiksi parilla ruokalusikallisella rypsiöljyä

Runsaasti kuituja syövät naiset puolestaan sairastuvat rintasyöpään tavallista harvemmin. 10 gramman päivittäinen kuitulisäys alensi tuoreessa tutkimuksessa rintasyöpäriskiä 7 prosentilla. Kuitusuositus on vähintään 25 grammaa päivässä, mutta suomalaisnaiset syövät kuitua vain noin 20 grammaa. Kuitua saa mukavasti esimerkiksi ruisleivästä, kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

lähde: Uutispalvelu Duodecim

Pin It

Gluteeniton ja maidoton saaristolaisleipä valmistuu helposti

kategoriassa Blogi

Saaristolaisleipä on monen herkkua, ja sitä tekee mieli senkin jälkeen, kun gluteeni ei enää sovi…

Leipien leipomisen ihmeellinen maailma

kategoriassa Ajankohtaista

Erkki Böckerman on nelikymppinen turkulainen koti-isä, joka on hurahtanut leipien leipomiseen ja italialaiseen ruokaan. Hän…

Maassa maan tavalla

kategoriassa Blogi

Viime viikolla olin Ranskassa 2. CISM World Winter Gameseissa eli sotilaiden maailman kisoissa. Minut oli…