header

Enemmän kuituja ja omega-3-rasvahappoja - Omega-3-rasvahapot vähentävät diabetesriskiä

Fit-lehti (9/2011) kehottaa syömään enemmän kuituja sekä omega-3-rasvahappoja.

Tuore tutkimus osoittaa, että aikuistyypin diabetesta vastaan voi taistella omega-3-rasvahapoin. Riskiä pienentävät etenkin kasviperäiset rasvahapot. Vuorokausiannos on kuitattu esimerkiksi parilla ruokalusikallisella rypsiöljyä

Runsaasti kuituja syövät naiset puolestaan sairastuvat rintasyöpään tavallista harvemmin. 10 gramman päivittäinen kuitulisäys alensi tuoreessa tutkimuksessa rintasyöpäriskiä 7 prosentilla. Kuitusuositus on vähintään 25 grammaa päivässä, mutta suomalaisnaiset syövät kuitua vain noin 20 grammaa. Kuitua saa mukavasti esimerkiksi ruisleivästä, kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

lähde: Uutispalvelu Duodecim

Pin It

Hyvä rasva pitää liikkeessä - Hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen

kategoriassa Ajankohtaista

Hiihtäjä ja liikuntakasvattaja Eevamari Oksanen kannustaa terveisiin elämäntapoihin ja hyvään elämään: "Tarpeeksi hyviä rasvoja, paljon…

Virgino uudistui!

kategoriassa Ajankohtaista

Virginon ja Luomu Virginon pullot saivat uuden, trendikkään asun. "Pakkaukset viestivät suomalaisesta, puhtaasta, korkealaatuisesta kylmäpuristetusta…

Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen oikoo verkon vallanneita harhaluuloja

kategoriassa Ajankohtaista

Netti on täynnä ravitsemussivustoja, joissa kehotetaan esimerkiksi välttämään maitoa tai pitämään detox-kuureja. Reijo Laatikaista huolettaa…