header

Enemmän kuituja ja omega-3-rasvahappoja - Omega-3-rasvahapot vähentävät diabetesriskiä

Fit-lehti (9/2011) kehottaa syömään enemmän kuituja sekä omega-3-rasvahappoja.

Tuore tutkimus osoittaa, että aikuistyypin diabetesta vastaan voi taistella omega-3-rasvahapoin. Riskiä pienentävät etenkin kasviperäiset rasvahapot. Vuorokausiannos on kuitattu esimerkiksi parilla ruokalusikallisella rypsiöljyä

Runsaasti kuituja syövät naiset puolestaan sairastuvat rintasyöpään tavallista harvemmin. 10 gramman päivittäinen kuitulisäys alensi tuoreessa tutkimuksessa rintasyöpäriskiä 7 prosentilla. Kuitusuositus on vähintään 25 grammaa päivässä, mutta suomalaisnaiset syövät kuitua vain noin 20 grammaa. Kuitua saa mukavasti esimerkiksi ruisleivästä, kasviksista, hedelmistä ja marjoista.

lähde: Uutispalvelu Duodecim

Pin It

Luonnollista kauneutta – ihana ihon kuorinta-aine kylmäpuristetusta öljystä

kategoriassa Blogi

Talvi, pakkanen ja keskuslämmitys kuivattaa ihoa. Hyvä keino huolehtia ihosta ja hiuksista on nauttia kylmäpuristettua…

Ravitsemusterapeutti Anette Palssa: Majoneesia saa syödä päivittäin

kategoriassa Ajankohtaista

Moni pitää majoneesia epäterveellisenä – syyttä. ”Kotitekoisessa majoneesissa ei ole mitään huonoa”, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti…

Sadonkorjuuajan kasvisruokaa – mehevä punajuurikiusaus

kategoriassa Blogi

Kotimaiset kasvikset ovat juuri nyt parhaimmillaan, ja niistä saa edullista, herkullista ruokaa. Punajuurikiusaus sopii myös…