header

Kauraletuille sopivat makeat ja suolaiset täytteet

kauraletutgraavilohiKauraletut ovat helppoja, terveellisiä ja hyvänmakuisia, ne voi tarjota sekä suolaisilla täytteillä että hillon ja marjojen kera.

Jos haluat edullisempia lettuja eikä kotona ole kaurajauhoja, voit tehdä letut pikakaurahiutaleista ja vehnäjauhoista.

Kauraletuista saa myös juhlavamman alkuruoan tai brunssien tarjottavan, kun niiden kanssa on esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista tehty kastike, kasviksia ja graavia tai kylmäsavulohta. Savuporoviipaleista saa myös herkullisen täytteen kauraletuille.

Kauraletut, jogurttikastike ja graavi lohi
Taikina:
5 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa

paistamiseen Virginoa

Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl silputtua tilliä
½ sitruunan mehu
1/3 tl mustapippurirouhetta

Päälle: graavilohiviipaleita, rucolaa, salaatinlehtiä, kurkkua, retiisiä, mansikoita, herneenversoja

Sekoita lettutaikina ja anna turvota 15 min. Paista letut öljyssä molemmin puolin. Anna jäähtyä.

Sekoita jogurttikastike ja levitä letuille. Koristele salaatilla, lohiruusukkeilla, retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä mansikoilla ja herneenversoilla.

Tarjoa alkuruokana tai kokonaisena ateriana.

Pin It

Kasvikset tuovat terveyttä

kategoriassa Ajankohtaista

Kotitalousopettaja ja ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen, lempinimeltään Rouva Kasvis, sai alkuvuodesta arvostetun ruokakulttuuripalkinnon. Hän haluaa lisätä…

Paras kanakeitto syntyy pitkään hauduttamalla

kategoriassa Blogi

Alkuvuoden koleissa ilmoissa maistuu parhaiten höyryävän kuuma keitto. Olen jo useana vuotena tehnyt ison kattilallisen…

Ravitsemussuositusten tavoitteena pitkäaikaissairauksien ehkäisy

kategoriassa Ajankohtaista

"Keskustelu valuu kuin vesi hanhen selästä", ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sanoo. "Ne, jotka uskovat vahvasti,…