header

Kauraletuille sopivat makeat ja suolaiset täytteet

kauraletutgraavilohiKauraletut ovat helppoja, terveellisiä ja hyvänmakuisia, ne voi tarjota sekä suolaisilla täytteillä että hillon ja marjojen kera.

Jos haluat edullisempia lettuja eikä kotona ole kaurajauhoja, voit tehdä letut pikakaurahiutaleista ja vehnäjauhoista.

Kauraletuista saa myös juhlavamman alkuruoan tai brunssien tarjottavan, kun niiden kanssa on esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista tehty kastike, kasviksia ja graavia tai kylmäsavulohta. Savuporoviipaleista saa myös herkullisen täytteen kauraletuille.

Kauraletut, jogurttikastike ja graavi lohi
Taikina:
5 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa

paistamiseen Virginoa

Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl silputtua tilliä
½ sitruunan mehu
1/3 tl mustapippurirouhetta

Päälle: graavilohiviipaleita, rucolaa, salaatinlehtiä, kurkkua, retiisiä, mansikoita, herneenversoja

Sekoita lettutaikina ja anna turvota 15 min. Paista letut öljyssä molemmin puolin. Anna jäähtyä.

Sekoita jogurttikastike ja levitä letuille. Koristele salaatilla, lohiruusukkeilla, retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä mansikoilla ja herneenversoilla.

Tarjoa alkuruokana tai kokonaisena ateriana.

Pin It

Uunituore peltileipä huumaa tuoksullaan

kategoriassa Blogi

Alkuvuodesta moni meistä tarkkailee rahanmenoa hieman tarkemmin. Leipominen on kiva harrastus, ja samalla voi säästää.…

Pullavanukas uudella twistillä

kategoriassa Blogi

Isoäidin resepteistä on tullut uudelleen trendikkäitä. Monet perinteiset ruuat ja jälkiruuat ovat maukkaita, edullisia ja…

Suomalaisen ruuan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla

kategoriassa Ajankohtaista

Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi: Suomalaisen ruuan päivä 4.9. on iloinen ja maistuva juhla Ruokatieto lanseeraa…