Kauraletut ovat helppoja, terveellisiä ja hyvänmakuisia, ne voi tarjota sekä suolaisilla täytteillä että hillon ja marjojen kera.
Jos haluat edullisempia lettuja eikä kotona ole kaurajauhoja, voit tehdä letut pikakaurahiutaleista ja vehnäjauhoista.
Kauraletuista saa myös juhlavamman alkuruoan tai brunssien tarjottavan, kun niiden kanssa on esimerkiksi turkkilaisesta jogurtista tehty kastike, kasviksia ja graavia tai kylmäsavulohta. Savuporoviipaleista saa myös herkullisen täytteen kauraletuille.
Kauraletut, jogurttikastike ja graavi lohi
Taikina:
5 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurajauhoja
2 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
1 tl suolaa
paistamiseen Virginoa
Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kylmäpuristettua Virgino-rypsiöljyä
2 rkl silputtua tilliä
½ sitruunan mehu
1/3 tl mustapippurirouhetta
Päälle: graavilohiviipaleita, rucolaa, salaatinlehtiä, kurkkua, retiisiä, mansikoita, herneenversoja
Sekoita lettutaikina ja anna turvota 15 min. Paista letut öljyssä molemmin puolin. Anna jäähtyä.
Sekoita jogurttikastike ja levitä letuille. Koristele salaatilla, lohiruusukkeilla, retiisi- ja kurkkuviipaleilla sekä mansikoilla ja herneenversoilla.
Tarjoa alkuruokana tai kokonaisena ateriana.