header

Hahkialan kartanossa pannaan parasta pöytään

kartanoHahkialan kartanossa herkutellaan hämäläisellä munajuustolla, raparperimehulla ja savusorsalla. Kartanon keittiössä suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa.

Virgino-rypsiöljy on käytössä monipuolisesti; niin leivonnaisissa kuin juurestenkin kumppanina.

Hahkialan Kartano ja Hahkialan Uiskola palvelevat kokous- ja työhyvinvointiasiakkaita Hämeen sydämessä, Hauholla.

"Ammattitaitoinen tiimimme vastaa Hahkialan kahdesta keittiöstä järven molemmilla puolilla. Hahkialan Kartanossa suosimme perinteistä ja klassisempaa linjaa, kun taas Uiskolassa keskitymme kevyempiin mutta runsaisiin herkkuihin", keittiömestari Tomi Nevala kertoo.

Ruokatuotteissa Hahkialassa suositaan kotimaisuutta ja lähiruokaa: perunaa paikallisilta, Highlander-karjan lihaa Lammilta, marjoja hämäläisiltä viljelijöiltä ja oman puutarhan antimia.

"Ruokalistat suunnittelemme kasvukausien mukaan, jolloin saamme parhaat palat Suomesta tuoreena lautaselle. Erikoisuuksina valmistamme itse perinteistä Hämäläistä munajuustoa sekä raikasta tuoremehua omista raparpereista. Tarjoilemme myös monipuolisia riistaruokia, joista ehdottomana spesialiteettina Kartanon savusorsa. Todellinen klassikko, jota odotetaan joka vierailulla, on talon omat mäskisämpylät", Nevala kuvailee.

"Kylmäpuristettu Virgino-rypsiöljy on keittiömme käytössä päivittäin: paistamisessa, leivonnassa sekä koristeena keittojen päällä. Mielestäni Virginon erottaa kilpailijoista sen maanläheinen ja pähkinäinen maku, joka nousee edukseen etenkin leivonnaisissa ja juuresten kumppanina. Tämän vuoksi olen varauksetta valmis suosittelemaan sitä ammattikeittiöiden valikoimaan", Nevala painottaa.

Ennen Hahkialan tiimiin liittymistä Nevala työskenteli seitsemän vuotta Katisten Kartanossa. "Sitä ennen reilut kaksi ja puoli vuotta hain oppia Englannista. Ennen Englannin vuosia nautin suunnattomasti armeija-ajastani Upinniemessä ja siviilikokkina Mäkiluodon vartiolinnakesaarella", hän kertoo.

 

sisakuvaHahkialan Kartano ja Hahkialan Uiskola sijaitsevat kauniin Kirrisen-järven rannalla. Paikka sopii niille, jotka arvostavat aitoja asioita – oli kyse sitten palvelusta, ruoasta tai miljööstä.

Hahkialan Kartano tunnetaan jo 1600-luvulta. Nykyinen Karl Lindhin piirtämä päärakennus valmistui 1917 ja edustaa ruotsalaista barokkityyliä.

Kartano on toimiva maatila, mutta toivottaa niin kokous- kuin juhlavieraatkin tervetulleeksi. Monipuolinen tilatarjonta palvelee niin pienempiä kuin suurempiakin tilaisuuksia. Majoitustiloista avautuu kaunis näkymä ympäröivään barokkipuutarhaan ja idylliseen maalaismaisemaan.

Vastarannalla näkyvä Hahkialan Uiskola on piristävän erilainen kokous- ja työhyvinvointikeskus.

Vuonna 2007 Hahkialan nykyinen omistaja, Karl Fazer, hankki kiinteistön ja mittavan remontin jälkeen keväällä 2010 toivotettiin ensimmäiset vieraat tervetulleeksi Hahkialan Uiskolaan. Uiskolassa on 22 hotellihuonetta sekä moneen muuntuvat tilat. Huoneista on näkymä järvelle ja kaikki modernit mukavuudet. Iltaa istutaan Olohuoneella tai Uiskon baarissa.

Toiminnan sydämessä on jaksamisesta huolehtiminen. Voimanlähde on kokonaisvaltainen hyvinvointiohjelma, jonka toteutuksesta vastaavat terveysalan ammattilaiset. Se huomioi tärkeimmät terveyden ja työssä jaksamisen osa-alueet. Terveystestien lisäksi Voimanlähde -palveluun kuuluu asiantuntijaluento, ohjattua kuntoilua ja käsillä tekemistä.

Ympäröivä luonto kutsuu liikkumaan. Maisemoitu omenapuutarha ja järvenranta tarjoavat tilaa ajatuksille. Hahkialan ympäristössä pääsee metsään patikoiden ja hiihtäen.

Parhaat jälkipelit käydään kuitenkin kipinämikon lämmittämässä puusaunassa. Hahkialan saunamaailmasta löytyykin sauna jokaiseen makuun – takkasauna, hirsinen rantasauna, kelluva sauna ja Kultarannan kopioksi tehty Kartanon rantasauna. Löylyjen lomassa voi pulahtaa avantoon tai rentoutua kuumavesipaljussa.

Pin It

Kestävä ja terveellinen ruokavalio pohjautuu paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruuan arvostamiseen

kategoriassa Ajankohtaista

Tutkijat Kaisa Karttunen ja Heli Kuusipalo ottavat ravitsemukseen kantaa Maaseudun tulevaisuuden kirjoituksessaan. Oikein koostetun Pohjoismaisen…

Enemmän pehmeää rasvaa, vähemmän hiilihydraatteja

kategoriassa Ajankohtaista

Uusi pohjoismainen ravitsemussuositus kehottaa lisäämään rypsiöljyn, vihannesten, palkokasvien, hedelmien ja marjojen, kalan sekä pähkinöiden ja…

Virgino kotitalousopettajien koulutuspäivässä

kategoriassa Ajankohtaista

Virgino esittäytyi Kotitalousopettajien liiton koulutuspäivässä Riihimäellä 12.11.2012. Lauantain aikana Pohjolanrinteen koululla satakunta aktiivista kotitalousopettajaa sai…