header

Itsetehtyä joka päivä

anne pfitznerRuokablogia pitävä Anne Pfitzner sijoittui herkullisilla ohjeillaan neljän parhaan joukkoon Virginon reseptikisassa.

"Sain idean reseptikisan resepteihin omasta blogistani. Selailin tekemiäni ruokia ja lähetin mielestäni parhaimmat Virginolle", Anne kertoo.

29-vuotias Anne tekee ruokaa päivittäin ja pyrkii arkisin valmistamaan mahdollisimman terveellisiä aterioita. Viikonloppuisin herkuttelu on sallittua.

"Pyrin syömään koko ajan enemmän kasvisruokaa ja säästämään liharuoat viikonlopuille ja herkutteluhetkiin."

"Kylmäpuristettua rypsiöljyä voi mielestäni käyttää hyvin monipuolisesti erilaisiin ruokiin", Anne toteaa. Hänen reseptikisassa menestyneissä ohjeissaan Virginoa oli halloumi-perunasalaattia maustavassa yrttiöljyssä, valkosipulipatongissa, tuorepastassa ja uunissa kypsennetyissä fetanyyteissä.

Joululimppua ja jouluisia kasvisruokia

"Leivon satunnaisesti, en ole kovin innostunut leipuri, mutta sitäkin innokkaampi syöjä", Anne nauraa. "Osallistuin kylläkin juuri joululeipätalkoisiin ja leivoin elämäni ensimmäistä kertaa joululimppuja!"

"Tänä jouluna olemme matkoilla, joten emme vietä varsinaisesti joulua. Viime jouluna tilasimme joulukinkun, jonka paistoin itse ja lisäksi tein kala- ja kasvispainotteisia ruokia."

52 herkullista viikkoa

Annella on ruokablogi Lily.fi-portaalissa: http://www.lily.fi/palsta/52-weeks-deliciousness. Blogilla on noin 2 500 lukijaa kuukaudessa. Anne bloggaa lähes joka päivä. "Blogini idea oli, että kokeilen uusia reseptejä, vähintään yhtä reseptiä viikossa. Innostuin kuitenkin bloggaamisesta ja kokkaamisesta niin, että tahti on kiihtynyt mitä pidemmälle vuosi on edennyt!"

Vantaalla asuva Anne työskentelee Helsingin puolella ja harrastan ruoanlaiton ja bloggaamisen lisäksi kuntosalilla ja islanninhevosvaelluksilla käymistä. "Lisäksi matkustan aina kuin mahdollista."

"Olen viime vuosien aikana innostunut kovasti terveellisestä ruokavaliosta ja yritän pitää sitä yllä ruokaa laittaessani. Luen myös jonkin verran aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Itselleni hyvä olo tulee siitä että saan tarpeeksi unta ja että saan syödä hyvää ruokaa. Syön viisi kertaa päivässä, pieniä annoksia. Hyvä olo tulee myös kun ehtii urheilemaan tai ulkoilemaan", pirteä Anne toteaa.

Pin It

Voiko jouluruoka olla terveellistä? Kokeile paistettua lohta juureskuutioiden kera!

kategoriassa Blogi

Jouluateriasta tulee useimmille mieleen kaikki epäterveellinen vaikkakin hyvä, ylensyöminen ja ähky. Mutta mitä jos kokeilisit…

Luumua, vaniljaa ja steviaa

kategoriassa Blogi

Minun piti kokeilla paljon puhuttua makeutusainetta, steviaa, jo melkein "virankin puolesta", ja toki uutuudet aina…

Pitkään haudutettua mureaa lihaa ja sienimuhennosta

kategoriassa Blogi

On ekologista ja myös taloudellista laittaa ruokaa edullisemmista ruhonosista. Porsaan etuselästä saa pitkään hauduttamalla mureaa…