header

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

16 LUOMU fiilis muokattuLääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville.

Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Terveyskirjaston mukaan välttämättömiä rasvahappoja (sekä n-6- että n-3-rasvahappoja) saa nykyisin riittävästi tavallisesta suomalaisesta ruokavaliosta. Artikkelin on laatinut emeritusprofessori Antti Aro.

Artikkelin mukaan rypsiöljyn käyttö takaa edullisen omega-3- ja omega-6-rasvahappojen suhteen. Omega-3-rasvahappojen saanti on ensisijaisesti riippuvainen kasvikunnan alfalinoleenihaposta ja paljon vähemmän kalarasvoista.

Tyydyttyneiden (kovien) rasvahappojen korvaaminen tyydyttymättömillä (pehmeillä) on tärkeintä edullisen seerumin lipideihin kohdistuvan vaikutuksen kannalta.

Monityydyttymättömät rasvahapot eivät suurenna syöpäriskiä ihmisellä. Linolihapon eli omega-6-rasvahapon mahdollisia haitallisia vaikutuksia onkin liioiteltu.

Runsas n-3-rasvahappojen saanti saattaa suojata äkkikuolemalta (koskee paitsi sydänpotilaita myös oletettavasti terveitä).

Lue lisää: http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=seh00207&p_haku=rypsi%C3%B6ljy

Pin It

Lihapullat valmistuvat kätevästi uunissa

kategoriassa Blogi

Perinteinen suomalainen kotiruoka on nyt trendikästä, isän ja isoäidin reseptit ovat ahkerassa käytössä. Lihapullat maistuvat…

Bataattihampurilaiset sopivat hiilareita vältteleville

kategoriassa Blogi

Yksi kivoimmista uusista ruokaideoista ovat bataattihampurilaiset, joissa sämpylä on korvattu paksuilla bataattiviipaleilla. Ruoka-annokset ovat todella…

Pehmeä rasva tekee hyvää

kategoriassa Ajankohtaista

Rasva on meille välttämätöntä – kunhan se on oikeanlaista ja määrä on sopiva. Rasvaa tarvitaan…