header

Terveyskirjasto: rypsiöljyn käyttö takaa hyvät rasvahapot

16 LUOMU fiilis muokattuLääkärikirja Duodecim ja Terveyskirjasto (www.terveyskirjasto.fi) tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista jokaisen suomalaisen ulottuville.

Terveyskirjastossa on yli 10 000 asiantuntijoiden laatimaa artikkelia.

Terveyskirjaston mukaan välttämättömiä rasvahappoja (sekä n-6- että n-3-rasvahappoja) saa nykyisin riittävästi tavallisesta suomalaisesta ruokavaliosta. Artikkelin on laatinut emeritusprofessori Antti Aro.

Artikkelin mukaan rypsiöljyn käyttö takaa edullisen omega-3- ja omega-6-rasvahappojen suhteen. Omega-3-rasvahappojen saanti on ensisijaisesti riippuvainen kasvikunnan alfalinoleenihaposta ja paljon vähemmän kalarasvoista.

Tyydyttyneiden (kovien) rasvahappojen korvaaminen tyydyttymättömillä (pehmeillä) on tärkeintä edullisen seerumin lipideihin kohdistuvan vaikutuksen kannalta.

Monityydyttymättömät rasvahapot eivät suurenna syöpäriskiä ihmisellä. Linolihapon eli omega-6-rasvahapon mahdollisia haitallisia vaikutuksia onkin liioiteltu.

Runsas n-3-rasvahappojen saanti saattaa suojata äkkikuolemalta (koskee paitsi sydänpotilaita myös oletettavasti terveitä).

Lue lisää: http://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=seh00207&p_haku=rypsi%C3%B6ljy

Pin It

Caesar-salaatti on omaa luokkaansa

kategoriassa Blogi

Suunnittelin asiakkaalleni reseptejä, joissa yhtenä ainesosana tuli olla leipä. Heti ensimmäisenä mieleeni tuli klassinen caesar-salaatti,…

Uusi rypsisato talteen

kategoriassa Ajankohtaista

Syksyn rypsisato on kypsynyt parhaimmilleen ja sopimusviljelijämme ahkeroivat pelloilla taatakseen Virgino-rypsiöljyn saannin myös lähitulevaisuudessa. Kulunut…

Rouskut ja ukonsienet pataan

kategoriassa Ajankohtaista

Virginolla keväästä asti työskennellyt Kristi Villanen rakastaa sieniä sekä venäläisen ja virolaisen keittiön herkkuja.