header

Mausteista, herkullista ja terveellistä ruokaa

Mari Raahenmaa1Virginon tuore yhteistyökumppani, Ruokamielellä-blogin pitäjä Mari Raahenmaa pitää mausteisesta ruuasta ja käyttää öljyjä monipuolisesti ruuanlaitossa.

Mari Raahenmaa valmistui elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 2003. Hän on työskennellyt elintarvikkeiden ja ruuan parissa erilaisissa tehtävissä elintarvikkeiden laatutöistä ostoihin, tuotekehitykseen ja markkinointiin, mm. Fazerilla, Stockmannilla ja Kokkikartanolla.

Mari on juuri perustanut oman yrityksen, joka tarjoaa elintarvikealan konsultointia, sisällöntuotantoa ja valokuvauspalveluita elintarvikealan yrityksille. Hän kirjoittaa myös Ruokamielellä-blogia.

”Perustin blogin viime keväänä. Olin jo pitkään miettinyt blogin perustamista ja valokuvausinnostuksen myötä päätin pistää sen vihdoin pystyyn. Tykkään kokeilla ja kehitellä reseptejä ja ajattelin, että olisi kiva jakaa parhaimpia paloja myös muille. Samalla pääsen myös toteuttamaan valokuvausharrastustani ja kehittymään ruokakuvauksen saralla. Tavoitteenani on jakaa uusia ideoita ja inspiroida lukijoita kokeilemaan uusia juttuja kotikeittiössä. Reseptini ovat yksinkertaisia ja helppoja toteuttaa. Kirjoitan myös toisinaan asiapitoisia juttuja ja faktoja ruuasta. Näillä haluan jakaa oikeaa tietoa ruuasta, aikana jolloin internet pursuaa kaikenlaista tietoa ruuasta, joilla ei aina ole todellista perää tai faktapohjaa”, Mari kertoo.

Öljyjä ruokaan monipuolisesti

Mari asuu Helsingissä, perheeseeni kuuluu mies ja pieni tyttö. Vapaa-aika menee perheen ja ystävien parissa, urheillen, valokuvaten ja tietysti blogia kirjoitellen.

”Teen paljon kasvispainotteista ruokaa, mutta toisinaan myös liha- ja kalaruokia. Ruuat ovat useimmiten yksinkertaisia ja nopeita valmistaa. Hyvät ja laadukkaat raaka-aineet ovat tärkeitä”, Mari kuvailee.

”Käytän ruuanlaitossa kaikenlaisia öljyjä aina ruuan ja reseptin mukaan. Kylmäpuristettua rypsiöljyä käytän sen hyvien ravitsemuksellisten ominaisuuksien vuoksi, mutta myös hyvän maun vuoksi. Kotimaisuus on myös tärkeä seikka tuotteissa.”

”Virgino sopii hyvin moniin ruokiin. Tykkään maustaa ruokia melko paljon, joten kylmäpuristetun rypsiöljyn maku antaa hyvän makupohjan ruokiin. Makuöljyt ovat käteviä erityisesti kiireessä, jolloin saat kätevästi maut ruokaan öljyn seassa. Näitä voi lisätä myös oman maun mukaan ruoan sekaan, salaatin päälle tai keittoon. Näin jokainen perheenjäsen voi valita lisämausteensa oman makumieltymyksensä mukaan.”

Mari on aloittanut yhteistyön Virginon kanssa. ”Laadin blogiini reseptejä käyttäen Virginon kylmäpuristettuja rypsiöljyjä sekä valokuvaan yritykselle kuvia markkinointitarkoituksiin. Yhteistyö on mieluista, koska Virginon rypsiöljyt ovat niin monikäyttöisiä. Minulle on tärkeää yhteistyössä se, että voin seistä tuotteiden takana ja ne ovat mukana arjessa, ei vain blogipostausten muodossa”, Mari sanoo.

Lue Marin blogi öljyjen käytöstä: www.ruokamielella.com/single-post/2018/01/09/Rasvasota-hyvät-ja-pahat-rasvat-mitä-rasvaa-pitäisi-oikein-käyttää

Katso Marin resepti, aromikas porkkana-linssikeitto

Marin blogissa bataattiranskalaisten ja avocadodipin resepti: https://www.ruokamielella.com/single-post/2017/12/29/Bataattiranskalaiset-ja-avocadodippi

Pin It

Makumatka saaristoon

kategoriassa Blogi

Sain suomenruotsalaiselta ystävältäni Anna-Marialta kauan himoitsemani reseptin: kotitekoisen saaristolaisleivän eli "juntalimpan" ohjeen. Tämä maanmainio resepti…

Vuokaleipää vailla vertaa

kategoriassa Blogi

Vaaleat vuokaleivät valmistuvat niin helposti, että niiden leipomisella voi vaikka aloittaa arkisen maanantaiaamun, kuten minä…

Olut maistuu kesäruokien kaverina – kokeile rohkeasti uusia yhdistelmiä

kategoriassa Ajankohtaista

”On ollut valtava ilo seurata olutkulttuuria näinä vuosina, kun se on kehittynyt ja saanut uusia…